Погода

Погода
Погода в Кривом Роге

влажность:

давление:

ветер:

Курс Валют

допомога з курсовими
ТЕПЛОМЕРЕЖА ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФУ (ВІДЕО) PDF Друк
Середа, 17 січня 2018, 19:21

batareya

Послуги Тепломережі здорожчали. Для абонентів, чиї будинки облаштовані приладами обліку тепла, сума до сплати зросла на 3,2%, а ось для мешканців, які розраховуються не за показами лічильника, а відповідно до житлової площі, - зміни відчутніші: для них тариф – став більшим ніж на третину.

У Тепломережі пояснюють: діяли відповідно до  377-ї Постанови Кабміну. У документі йдеться про те, що при зміні цін на енергоносії підприємство має подати до Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, певний пакет документів для корегування діючих тарифів. Що, власне, і було зроблено у 2017-му році. Відтак, на формування нової вартості послуги з теплопостачання вплинула низка факторів: збільшені ціни на енергоносії та матеріали, перегляд зарплатні для працівників підприємства, відповідно до росту мінімальної по Україні, а ще - перерозподіл норм споживання енергоресурсів, зважаючи на значну кількість будинків, які досі залишаються не обладнаними приладами обліку тепла.

Від надання послуги гарячого водопостачання Тепломережа відмовилася через недостатній обсяг отримуваного газу. І хоча будинки без лічильників більше теплової енергії від того споживати не стали, це вплинуло на обсяги виробництва підприємства в цілому, пояснює Наталія Копілевич, які, у свою чергу, бралися до уваги при коригуванні тарифу. Про помітно більші суми у платіжках за послугу теплопостачання говорять не лише ті, хто лічильником не користуються. 

Сусідній будинок тепловим лічильником не обладнаний. Його мешканець Вадим Васильович говорить: із 18-ти квартир за установку приладу платити згодні лише господарі чотирьох, тому всі, поки що, змушені розраховуватися за нормою площі.

У Тепломережі пояснюють: +32% - будуть не завжди. Сума до сплати щомісяця коригуватиметься з урахуванням температури зовнішнього повітря. Вартість послуги, яку абоненти вже побачили в системі «Нова-Ком» - за 40 зимових днів, але ж - і з урахуванням майже постійної плюсової температури.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити