Погода

Погода
Погода в Кривом Роге

влажность:

давление:

ветер:

Курс Валют

допомога з курсовими
ЗБІРКА «ДОБРИДЕНЬ, КУР’ЄР КРИВБАСУ!» (ВІДЕО) PDF Друк
Вівторок, 17 січня 2017, 19:10

kurer krivbas

Часопис «Кур’єр Кривбасу» добре знають не лише криворіжці, кожен новий випуск презентує чимало цікавих матеріалів. Найкращі прозові та поетичні твори вітчизняних і зарубіжних письменників, переклади з інших мов, ґрунтовні публіцистичні і мистецтвознавчі статті – таку підбірку має далеко не кожний журнал. Два роки тому цей часопис відзначив свій 20-річний ювілей, і цей рубіж примусив засновника часопису літератора Григорія Гусейнова підняти всі теки архівів, зібраних протягом двох десятків років.

Кожна постать, змальована в цій збірці через призму листів – нестандартна по-своєму. Здавалося б, ці люди нічим не вирізнялися з-поміж земляків, як всі, працювали на благо свого міста, зводили Кривий Ріг, але письменник зумів розгледіти в них незвичайні особистості.

Є у збірці сторінки, присвячені «Кур’єру Кривбасу», цей часопис з’явився у березні 1994 року, в нелегкий для країни час. Тоді на книжковому ринку відчутно бракувало новинок як вітчизняних, так і зарубіжних письменників, і цю нішу заповнив новий журнал. Він першим опублікував тексти Тодося Осмачки, Василя Барки, Емми Андрієвської, розповідав про цікаві новинки. Протягом двох десятиліть це літературно-культурологічне видання друкувало  найкращі ексклюзивні матеріали, котрі ретельно відбирав засновник часопису Григорій Гусейнов. І нова збірка «Добридень, Кур’єр Кривбасу!» стала своєрідним символом вдячності всім, хто за свого часу підтримував і допомагав створювати перші випуски.

До збірки «Добридень, Кур’єр Кривбасу!» увійшли листи 220 криворіжців, які залишили яскравий слід в історії свого міста. Як відзначив Григорій Джамалович, не виключно, що з часом вдасться поповнити тираж, щоб примірники отримали ще й міські бібліотеки. Адже ці люди заслужили, щоб про них пам’ятали земляки, і згадували їх заслуги добрим словом.
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Счетчик PR-CY.Rank