Погода

Погода
Погода в Кривом Роге

влажность:

давление:

ветер:

Курс Валют

допомога з курсовими
У КРИВОМУ РОЗІ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ ПІД СИМВОЛІЧНОЮ НАЗВОЮ “ПОЧУЙ МЕНЕ” (ВІДЕО) PDF Друк
Понеділок, 26 вересня 2016, 18:23

pochuy mene

У Кривому Розі до Всеукраїнського дня глухих, який припадає на 25-те вересня, пройшов фестиваль під символічною назвою «Почуй мене». Заявити про себе його учасники спробували власними талантами і вміннями за допомогою майстер-класів, художньої самодіяльності та презентації виставок.

Інтеграція у суспільстві людей, які мають певні проблеми зі слухом та популяризація можливостей жестової мови. Таку мету перед собою ставили організатори фестивалю «Почуй мене», що у Кривому Розі відбувся вдруге. Цього разу підготовка була більш ретельною і тривалою, говорить Іван Качалов, організатор фестивалю, директор ГО «Інститут управління знаннями» , тож і захід видався ще змістовнішим та цікавішим.

Для учасників фестивалю важливо не лише поділитися своїми успіхами, а й вкотре нагадати суспільству про свої проблеми, найбільша з яких – створення безперешкодного доступу до отримання звичних для пересічного громадянина послуг. Учасники фестивалю говорять: взаємна адаптація людей з вадами слуху та суспільства поступово відбувається, хоча й надто повільними кроками.

Опанувати техніку жестової мови – складно лише на перший погляд, говорить перекладач Світлана Вюник. Це заняття стало для неї  справою усього життя. Хоча, скоріше, не вона обрала цю професію, а саме доля так розпорядилося.  Для людей з вадами слуху найбільш притаманною рисою є вразливість. Тож від суспільства вони, передусім, чекають розуміння. І не лише у плані створення якихось особливих зручностей, а й на рівні елементарного спілкування.
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Счетчик PR-CY.Rank